Domovská stránka Blog Články Zprávy Volkswagen Amarok 2023 představen - nejlepší pick-up pro Evropu?
Vnedorognik.ua logo

Volkswagen Amarok 2023 představen - nejlepší pick-up pro Evropu?

Kategorie:

Volkswagen Amarok je úspěšným příkladem. Ihned po svém uvedení na trh v roce 2009 a do dnešního dne se tohoto pick-upu prodalo po celém světě více než 830 000 kusů. Pro novou generaci se však vedení společnosti rozhodlo spojit se s konkurenčním Fordem a udělat něco opravdu zajímavého.


Amarok 2023 vychází z nedávno představeného Ford Ranger, od kterého převzal platformu, prvky a pohonné jednotky. Ve srovnání s předchozím modelem má nový Amarok agresivnější design s výraznou osobností. Zploštělé podběhy kol zůstaly zachovány, aby se zachovala podobnost designu s předchozí generací. Na zádi jsou nyní umístěny nápadné bloky světlometů ve tvaru písmene C a logo po celé šířce vozu. Vpředu jsou světla pro denní svícení rovněž ve tvaru písmene C, ale méně výrazná než u Fordu Ranger.

Rozměry pick-upu od Volkswagenu se mírně zvětšily: s délkou 5 350 mm je o 96 mm delší než první generace. Rozvor náprav byl rovněž prodloužen na 3270 mm (+173 mm). Díky tomu se nyní mírně zvětšil prostor pro cestující na zadních sedadlech a prostor v karoserii. Tyto změny navíc zlepšily nájezdové a výjezdové úhly, což ocení zákazníci, kteří s Amarokem jezdí v terénu. Nový Amarok bude schopen překonat brody hluboké až 80 cm, zatímco předchozí generace měla hloubku 50 cm.

Také užitečné zatížení modelu Amarok 2022 bylo zvýšeno z 1 tuny na 1,16 tuny. Karoserie je nyní 1 544 mm dlouhá a 1 224 mm široká, což znamená, že se mezi podběhy kol vejde europaleta. Pick-up Volkswagen je stále k dispozici ve verzích s jednoduchou i dvojitou kabinou.

Co se týče pohonných jednotek, společnost se rozhodla pro vznětové motory a nabízí zákazníkům tři dvoulitrové diesely o výkonu 150 až 210 koní a 3,0litrový šestiválec s výkonem 241 Nm. Pro milovníky benzinu bude Amarok v roce 2023 vybaven motorem 2,3 litru TSI (Ecoboost) od amerického partnera s výkonem 302 koní a točivým momentem 452 Nm. U čtyřválcového motoru si budou moci kupující vybrat mezi manuální pětistupňovou nebo automatickou šestistupňovou a desetistupňovou převodovkou, zatímco u šestiválce a benzinové jednotky bude vždy k dispozici desetistupňová automatická převodovka z Fordu Ranger.

Pokud jde o výbavu, bude modelová řada Amarok 2023 v Evropě obsahovat 4 konfigurace:

  • Základní verze (název zatím není znám).
  • Life.
  • Style.
  • Aventura

*Pro zákazníky na americkém trhu bude k dispozici exkluzivní verze PanAmericana s paketem volitelné výbavy zaměřeným na terénní vozy.

Již v základu má LED osvětlení, elektricky ovládaná zrcátka, 8palcový přístrojový panel a 10palcovou obrazovku multimediálního systému, dále tempomat, detekci dopravních značek, asistenta pro jízdu v pruzích, couvací radar, parkovací kameru.

Vrcholná verze Aventura promění Amarok v luxusní pick-up s koly z lehkých slitin, LED světlomety IQ.Light (k dispozici také ve verzi Style), jiným předním nárazníkem a chromovanými díly. Stejně jako u modelu Style byl dotykový displej multimediálního systému zvětšen na 12 palců. Amarok bude také vybaven řadou jízdních asistentů a zařízení pro pohodlí a bezpečnost řidiče a cestujících. Volkswagen slibuje pohodlný a funkční interiér s velkým množstvím odkládacích prostor. A to musí být pravda, protože interiér je docela podobný Fordu Ranger, který získal mnoho pozitivních recenzí a úspěšně se prodává. Hlavní rozdíly mezi VW a Fordem jsou ve volantu, fyzických tlačítkách pod dotykovým displejem a uspořádání středové konzoly.

Termíny a ceny svého nového pick-upu Volkswagen zatím neoznámil, ale je pravděpodobné, že novinka dorazí do showroomů blíže ke konci roku. Je pravděpodobné, že společnost plánuje zahájit prodej v USA, Asii, některých evropských a afrických zemích a také v Austrálii, kde jsou pickupy střední třídy velmi oblíbené.

Líbí se vám tento materiál? Ano (1) Ne (0)
Рейтинг:
Теги:
Odeslat

Komentáře

Jméno Pole Jméno nemůže být prázdné!
Komentář Pole Komentář nemůže být prázdné!
Hodnotit tento příspěvek
Špatný
Nepříliš
Průměr
Dobré
Perfektní
Pole Hodnotit tento příspěvek nemůže být prázdné!