Domovská stránka Blog Články Zprávy Co byste měli vědět při výběru hardtopu pro pickup?
Vnedorognik.ua logo

Co byste měli vědět při výběru hardtopu pro pickup?

Kategorie:

Vybrat si kryt na pickup v Česku cena koupit

V tomto textu se dozvíte, jak získat nové možnosti pro váš pickup. Prozkoumáme svět Hardtopů a nástaveb korby na pickupy a nabídku na tomto trhu. Podíváme se na populární modely, jejich vlastnosti a rozdíly v cenách mezi modely. Pojďme se podívat na hlavní aspekty výběru nástavby korby a jeho výhody.

Typy nástaveb korby na pickupy

Nástavby korby lze rozdělit podle materiálu, konfigurace a ceny. Samozřejmě existují i další parametry, jako je nosnost, odolnost vůči korozi, snadný přístup, design nebo vybavení. Tyto aspekty budou také zmíněny v tomto článku.

Z jakých materiálů se vyrábějí nástavby korby na pickupy?

Dnes si můžete objednat nástavbu korby z jakéhokoli materiálu podle svého vkusu a uvážení. Na internetu najdete Hardtopy ze dřeva, karbonu a dokonce i titanu. Ale vraťme se k masovým modelům. Většina pracovních nástaveb pro váš pickup bude dostupná z následujících materiálů:

  1. Ocel.
  2. Hliník.
  3. Skelné vlákno.
  4. ABS plast.

Druhy materiálů pro nástavby korby koupit hotové nástavby v Česku cena

Každý z těchto materiálů má své výhody a nevýhody, takže neexistuje univerzální řešení pro všechny potřeby. Ocel je pevná a spolehlivá, ale drahá, těžká a náchylná korozi. Hliník je lehký a odolný vůči korozi, ale méně pevný a drahý. Skelné vlákno je dostatečně pevné a lehké, ale náročné na výrobu a drahé. ABS plast je odolný a levný, ale podléhá vyblednutí a škrábancům. Výběr materiálu závisí na potřebách, rozpočtu a preferencích, přičemž se zohledňuje pevnost, lehkost, odolnost vůči korozi a estetický vzhled pro optimální funkčnost a využití.

Nosnost nástaveb korby

Hardtop se stanem na střeše koupit v Česku cena

Kromě materiálu je důležité zohlednit i nosnost nástavby korby, která určuje jeho schopnost nést náklad na střeše. Následují přibližné hodnoty nosnosti nástaveb korby z oblíbených materiálů:

  • Ocel: 100 - 500 kg
  • Hliník: 100 - 300 kg
  • Skelné vlákno: 0 - 250 kg
  • ABS plast: 0 - 100 kg

Hardtop s nosností nad 100 kg rozšiřuje možnosti vozidla. Umožňuje pohodlně přepravovat různou výbavu, umístit na Hardtop střešní koš nebo box. Navíc Hardtop s velkou nosností nabízí další možnosti pro organizaci rekreace nebo aktivního odpočinku v přírodě, umožňující snadnou instalaci stanu na střeše hardtopu nebo upevnění kol, lodí, kajaků či jiného vybavení.

Přístup k Hardtopu

Typy oken v Hardtopech na pickup koupit skladem cena

Pohodlí přístupu k Hardtopu závisí také na typu oken, které má. Nástavby korby s pevnými okny mohou ztížit nakládání a vykládání kvůli omezenému přístupu do vnitřního prostoru.

Naopak modely s otevíracími (nahoru) nebo posuvnými (do stran) okny umožňují přístup z boků. Modely s výsuvnými (částečně vysouvacími) okny umožňují účinně větrat prostor nástavby korby, což je užitečné například při přepravě zvířat. Pro ty, kteří ocení jednoduchost a praktičnost, stojí za to zvážit nástavby korby bez bočních oken, které poskytují více prostoru a pohodlí při práci s nákladovým prostorem pickupu. Takové modely jsou navíc nejlevnější a nejpevnější, protože mají celistvé boční stěny.

Cena nástaveb korby. Jakou pracovní nástavbu vybrat na pickup?

Jednoznačná odpověď neexistuje, ale doporučíme několik zajímavých variant a podíváme se na rozdíly v cenách.

Nástavba korby Alu Cab koupit v Česku cena na objednávku

Začněme s drahým, ale pevným Hardtopem Road Ranger nebo Alu-Cab Contour. Tyto pracovní nástavby jsou jedny z nejlepších modelů, které si dnes můžete z hliníku pořídit. Vysoká pevnost, promyšlenost, kvalita materiálů a precizní zpracování, stejně jako široká škála originálních doplňků vyvinutých firmou pro integraci do nákladového prostoru vašeho pickupu. Cena Hardtopu Alu-Cab v Česku začíná na 4000$, což není málo, ale je třeba vzít v úvahu, že se jedná o špičkové řešení s množstvím doplňků vyvinutých právě pro tyto pracovní nástavby.

Naopak můžeme zvážit lehký Hardtop ze zesíleného skelného vlákna od Getlander - české značky, která vyvíjí stylové modely za přijatelnou cenu. Model Commercial bez bočních oken bude stát do 2000$ pro většinu pickupů, zatímco vybavenější modely, jako je Panoramic, začínají na 2500$.

Kryt skelné vlákno pro pickup koupit v Česku levně cena

Hezký design, sériové provedení, potvrzené příslušnou značkou, tónované zadní sklo, vnitřní čalounění kobercem a LED osvětlení. Kromě toho výrobce poskytl opakovač brzdového světla a plynové vzpěry pro zadní sklo.

Výbava krytů Getlander koupit kryt levně dnes

A to vše je zahrnuto v ceně každého krytu z modelů výrobce, jejichž ceny začínají na 1700$. Ale jsou zde i nevýhody. Takový kryt umožní přepravovat na střeše do 70 kg, zatímco Alu-Cab - do 200 kg. A proč je takový rozdíl? Cena vývoje, materiál výroby (hliník je mnohem dražší než skelné vlákno), značka a doprava. Samozřejmě existují i další faktory, ale i tyto stačí k pochopení.

Závěry. Na co si dát pozor?

Na závěr, pokud plánujete koupit hardtop na pickup, je důležité pečlivě zvážit nejen materiál, design nebo nosnost, ale také cenu a pohodlí přístupu. To ovlivní pohodlí používání krytu v každodenním životě a spokojenost s nákupem.

Proto je důležité pečlivě prozkoumat parametry, zvážit své očekávání a možnosti dostupných nabídek na trhu, aby bylo možné vybrat optimální variantu, která splní všechny vaše požadavky a očekávání. A pokud potřebujete pomoc s výběrem, vždy se můžete obrátit na naše manažery, kteří vás kvalitně poradí při výběru, odpoví na vaše otázky a pomohou vybrat nejlepší kryt pro váš pickup!

Líbí se vám tento materiál? Ano (1) Ne (0)
Рейтинг:
Теги:
Odeslat

Komentáře

Jméno Pole Jméno nemůže být prázdné!
Komentář Pole Komentář nemůže být prázdné!
Hodnotit tento příspěvek
Špatný
Nepříliš
Průměr
Dobré
Perfektní
Pole Hodnotit tento příspěvek nemůže být prázdné!