Domovská stránka Blog Články Zprávy Oblíbený crossover Toyota Highlander 2023 prošel modernizací: Co je na něm přitažlivého?
Vnedorognik.ua logo

Oblíbený crossover Toyota Highlander 2023 prošel modernizací: Co je na něm přitažlivého?

Kategorie:

Toyota Highlander je již šest let jedním z nejprodávanějších crossoverů střední třídy na všech kontinentech, což na tak konkurenčním trhu není snadné. Aby si však modernizovaný Highlander 2023 udržel zájem o zákazníky, rozhodla se Toyota přepracovat nabídku pohonných jednotek a zavedla mnoho detailů, které mají zlepšit komfort majitele.

Nový Highlander nedostane starý 3,5litrový motor V6 2GR-FKS s výkonem 295 koní, ale nový 2,4litrový přeplňovaný motor T24S s výkonem 265 koní a 430 Nm (namísto 357 Nm z motoru V6). Kromě toho existují i další výhody. Navzdory podobné spotřebě (přibližně 10 litrů na 100 km) je 2,4litrová jednotka výrazně šetrnější k životnímu prostředí - produkuje o 50 % méně emisí dusíku NOx, NMOG a CO2. Výrobce tvrdí, že nový nehybridní Highlander je nyní schopen táhnout až 2,3 tuny a může být vybaven systémem Toyota Trailer Sway Control.

V základní verzi je k dispozici pouze pohon předních kol, ale v pokročilejších verzích jsou nabízeny dva různé systémy pohonu všech kol. Varianty L, LE a XLE nabízejí systém, který je schopen přenést až 50 % točivého momentu na zadní kola v podmínkách omezeného prokluzu. Sportovnější modely XSE, Limited a Platinum mají vylepšené nastavení pohonu všech kol s vektorováním točivého momentu, volbou jízdních režimů a odpojením hnacího ústrojí, které může odpojit zadní kola a jet v režimu pohonu předních kol pro vyšší úsporu paliva. Hybridní jednotka s výkonem 243 k pro Toyotu Highlander 2023 je do tohoto modelového roku přenesena z aktuálního modelu. Tato varianta crossoveru může být vybavena také pohonem všech kol.

Highlander 2023 je vybaven novým multimediálním audiosystémem Toyota, který přidává duální připojení Bluetooth a bezdrátovou integraci Apple CarPlay a Android Auto. Dvě nejvyšší výbavy modelu Highlander: Limited a Platinum jsou vybaveny dvěma 12,3palcovými informačními obrazovkami, přičemž jedna obrazovka nahrazuje 7palcový digitální přístrojový panel v současném modelu 2022. 12,3palcový displej bude volitelný také pro modely Highlander XLE a XSE 2023, které jsou standardně vybaveny 8palcovým displejem. A cenově dostupnější verze L a LE dostanou větší 7,0palcový displej palubní desky namísto 4,2palcového.

Uvnitř konfigurací L a LE je osmimístné uspořádání s třímístnou druhou řadou sedadel, zatímco XLE a Limited mají standardně sedm sedadel (druhá řada je vybavena kapitánskými sedadly, která lze na přání nahradit standardními sedadly). Verze XSE, Limited a Platinum mají také sedmimístné uspořádání s třízónovou klimatizací. Výbavy XSE, XLE, Limited a Platinum jsou nyní navíc vybaveny elektricky ovládanými zadními dveřmi s hands-free.

Ve všech konfiguracích je k dispozici bezdrátová nabíjecí podložka, která byla pro větší pohodlí přesunuta ze středové konzoly na palubní desku. V kabině jsou také dva porty USB typu C a jeden port typu A v přední řadě a dva porty typu C ve druhé řadě.

Mezi možnosti audiosystému patří výkonný audiosystém JBL s výkonem 1 200 W přes 11 reproduktorů, který je k dispozici ve výbavách XSE a vyšších. Modely Limited a Platinum jsou nyní vybaveny akustickým sklem na oknech řidiče a spolujezdce a všechny výbavy modelu Highlander byly vylepšeny pro lepší tlumení zvuku.

Toyota Highlander 2023 se začne prodávat na americkém trhu letos na podzim, ceny budou oznámeny blíže k datu uvedení na trh. Základní cena současné generace modelu Highlander 2022 se zážehovým motorem začíná na americkém trhu na 37 000 USD (Highlander Hybrid od 40 800 USD). Podrobnosti o termínech uvedení novinky do evropských a českých showroomů zatím nejsou k dispozici.

Líbí se vám tento materiál? Ano (2) Ne (0)
Рейтинг:
Теги:
Odeslat

Komentáře

Jméno Pole Jméno nemůže být prázdné!
Komentář Pole Komentář nemůže být prázdné!
Hodnotit tento příspěvek
Špatný
Nepříliš
Průměr
Dobré
Perfektní
Pole Hodnotit tento příspěvek nemůže být prázdné!

Krásné autíčko👍👍👍

Vitezslav Brezina • 23.03.2023

GOOOOD!!!

Gregor • 25.05.2022